HAKKIMIZDA

11.Uluslararası Kampçılık Kongresi

11.Uluslararası Kampçılık Kongresi 9-13 Ekim tarihlerinde, Rusya’nın Soçi şehrinde, dünyanın 32  ülkesinden gelen kamp profesyonellerinin katılımıyla gerçekleşti. Açılış töreni her ülkenin kamplar derneği tarafından 1 ay önceden gönderilenkısa videolarla başladı. İlk video olarak Türkiye adına gönderdiğimiz video gösterimi ve mesajımız yayınlandı. Kongre boyunca katılımcılar son 3 yılda kampçılık dünyasında yaşanan deneyimleri, tecrübeli konuşmacılardan 50 dakikalık paralel oturumlarda dinleme imkanı buldular. Kongreye Türkiye’den bu yıl derneğimize üye 3 üye kurumdan toplam 8 kişi ve bireysel olarak 3 kişi, toplamda 11 kişinin katılması çok memnun ediciydi. Bolu İzzet Baysal Üniversitesinden Yrd.Doç. Dr. Müberra Çelebi “ Türkiye’nin Kamp Alanları Haritası” hakkındaki sunumu yaptı. Prof. Dr. İsmet Barutçugil " Liderlerin Gelişimi İçin Eğitim" konulu sunumunu kalabalık bir izleyici grubu önünde gerçekleştirdi. Türkiye Kamplar Derneği bir önceki dönem başkanı Fahrettin Gözet’in “ Yeni Kampçı Jenerasyonu ve Yeni İletişim Yöntemleri” konulu sunumu yoğun ilgi gördü ve salonda yer kalmadı.

Kongreyi düzenleyen Rusya Kamplar Derneği Başkanına ve ICF Başkanına, Türkiye Kamplar Derneği adına aldığımız plaket ve hediyeler başkanımız tarafından takdim edildi. Bir sonraki kongre  2020 yılında Çin’in Shenzhen şehri gerçekleşecek.