AİLELERE

KAMP NEDİR ?

Elektronik Yaşam, Hayatın Gerçeği

8–10 yaş arası Amerikalı çocuklar yazın günde ortalama 8 saati TV, video oyunları, internet, cep telefonu ve ipod vb teknolojik ürünlerle oynayarak geçiriyor. Bu Kanada’da ortalama 6 saat. Peki Türkiye’de daha az mıdır?

12–17 yaş grubunun %70’inde cep telefonu var, %50’den fazlasının da odasında TV.

 

Doğada Daha Fazla Zaman

Bugünün çocukları, anne babalarının o yaşlarda keşfettiklerinin yarısından daha azını tanıyor.

Her geçen gün daha fazla çocuk doğal yaşamın ne olduğunu deneyimlemeden büyüyor.

Çocukların ve gençlerin sağlıklı gelişimleri için doğada daha fazla zaman geçirmeye ihtiyacı var. Bilimsel araştırmalar, tabiatta geçirilen zamanın ileride karşılaşılabilecek ruhsal sorunları önlemede en etkin yöntem olduğunu ortaya koyuyor.

 

Daha Fazla Fiziksel Aktivite

Şehirde yaşayan çocukların %74’ü günde 1 saatten az fiziksel aktivite yapıyor, obezite yaz tatilinde artıyor.

Biliyoruz ki egzersiz çocukları geliştiriyor. Beyin faaliyetini inceleyen araştırmalar fit olan çocukların ve ergenlerin, bilişsel kapasitelerini daha etkin ve uzun süreli kullanabildiklerini gösteriyor.

Günlük hayatında fiziksel aktiviteye yer veren çocuklar daha yüksek özsaygı, daha az depresyon ve kaygı yaşıyor.

 

Zamanı & İnsan Kaynağını Değerlendirme

İlk–orta–lise yaş grubu 16 milyon çocuk ve gencimiz var.

12 hafta yaz tatili, 2 hafta sömestr tatili, bayram, yılbaşı vb. tatilleri ile toplam 16 hafta, yani yılın 4 ayı tatil var.

Bu sürenin iyi değerlendirilmesi, ülkenin insan kaynağı yönetimi açısından çok önemli.

KAMP ÇOCUK VE GENÇ İÇİN NE İFADE EDER ?

 

Fiziksel Gelişim

Büyüme dönemindeki çocukların doğru fiziksel gelişimi, hayat boyu onlara güç, zindelik ve enerji verecektir; kamplar fiziksel gelişimin temellerinin atıldığı en ideal ortamlardır.

 

Sosyal Gelişim

Dünyadaki tüm örnekler gösteriyor ki, çocukların sosyal gelişimi onları hayatta başarıya götürecek itici güçleri olacaktır. Sosyal gelişimin yapı taşları problem çözebilme, disiplin, liderlik, takımdaşlık, özgüven, özsaygı ve en önemlisi kendini doğru ifade edebilme becerilerini kamplarda yaşayarak öğrenirler.

 

Yeni Arkadaşlıklar

Anne babalar çocuklarının çeşitli ve seçkin arkadaşları olmasını arzu ediyor; kamplar kontrollü ortamda farklı ülke ve şehirlerden hayat boyu devam edecek doğru arkadaşlıklar kurma imkanı sunuyor.

 

Oyun

Oyun deneysel ve aktif bir öğrenme sürecidir.

Genç bireylere toplum içerisinde “nasıl” ayakta kalabileceklerini ve kendilerini geliştirebileceklerini deneyimleyebilme fırsatı sunar.

Onlara “nasıl” kararlı, cesur, katılımcı, başarısızlıklar karşısında güçlü, teşvik edici ve sabırlı olma becerileri kazanabileceklerini öğretir.

Oyun, bir hikaye anlatma sanatıdır, eğlenceli biçimde çocukların bu özelliğini geliştirir.

 

İlgi Alanlarını Keşfetme ve Geliştirme Fırsatı

Her çocuğun içinde bir belki de birkaç tane cevher var. Kamplarda yaratılan geniş özgürlük ve deneyimleme ortamında çocuklar kendilerindeki yetenekleri keşfederler, geliştirirler.

 

Rol Model

Çocukların gelişimlerini devam ettirirken yaşça kendilerine yakın rol model ihtiyacına kamplardaki genç, çalışkan ve sorumluluk sahibi liderler & antrenörler cevap oluyor.

© Copyright 2018 by Türkiye Kamplar Derneği